Mijn Handschrift

Lijkt het je nou altijd al leuk om handlettering te leren? Dan is deze zomervakantie een goed moment om daar mee te beginnen. Je hoeft hier geen dure cursus of workshops voor te volgen want op de website van Mijn Handschrift zijn de werkboeken gratis te downloaden. Je leest het goed, deze werkboeken kosten helemaal niks!

De boeken zijn te downloaden op de site en kan je thuis printen (of op je pc/tablet/smartphone naast je papier houden en natekenen). Op de site van Mijn Handschrift zijn op dit moment drie werkboeken te downloaden. Hieronder zal ik de boeken kort beschrijven. 

Handlettering werkboek

Allereerst is er het algemene werkboek handlettering. Hierin staan zowel de hoofdletters al kleine letters van het alfabet met afsluitend de cijfers. Deze letters kan je met een brushpen schrijven. Mocht je nou geen brushpen hebben dan kan dit ook met een fineliner door de lijntjes over te trekken en de letters in te kleuren.

Zomer werkboek

Het tweede boek op de site is het zomer werkboek. In dit werkboek leer je op allemaal verschillende manieren de letters van het alfabet te schrijven. Dit kan met een brushpen, maar met een fineliner zijn deze letters ook prima na te schrijven. Mocht je nou op vakantie zijn en dit allemaal niet bij je hebben, dan kan je deze letters ook met pen/potlood na leren schrijven. Dit boek sluit af met leuke “doodles” van zomerse afbeeldingen die je na kan tekenen.

zomer werkboek – kinderen

Het laatste boek is het zomer werkboek voor kinderen. Dit is een erg leuk werkboek voor als je jouw kinderen (of jijzelf) op een leuke vrolijke manier wil laten kennismaken met handlettering. De letters en tekens in dit boek zijn prima na te tekenen met een fineliner of pen.  Ook dit handboek sluit af met vrolijke “doodles” en andere leuke afbeeldingen zoals spreekwolkjes. 

Deze gave werkboeken zijn dus helemaal gratis te downloaden op de website van Mijn Handschrift. Dit is zeker een aanrader voor de zomer! Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Mijn Handschrift en als eerste op de hoogte zijn van de nieuwe werkboeken? Volg Mijn Handschrift dan snel op Facebook en Instagram!

 

5 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Sonda schreef:

  Hoe leuk! Ik was al een tijdje aan het denken om zo een workshop te volgen, maar het kwam nooit uit met mijn agenda. Ik ga zeker eens een boek van de website proberen 😀

 2. Resaarcle schreef:

  Oooh dat is tof! Volgens mij is dat lekker rustgevend. En dat werkboek voor kinderen ga ik onthouden voor mijn petekindje!

 3. Superleuk! Ik maak regelmatig een kaartje voor een bijzondere gebeurtenis of verjaardag met handlettering tekst dus dit is een goed idee om te oefenen! Ik ga het downloaden!

 4. Kool Family schreef:

  Tof! Dat had ik nodig gehad vóór mijn trouw…

 5. Anneke Schrijft schreef:

  leuk bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *