Marie’s Fairtrade Shop

Op de website van Marie’s Fairtrade Shop koop je de prachtigste producten. Naast dat de producten mooi zijn, zijn zij ook nog duurzaam en krijgen de producenten er een eerlijke prijs voor. De producten zijn afkomstig uit midden- en zuid Amerika en worden gemaakt door lokale vrouwen.

Hieronder staan mijn producten afkomstig uit Marie’s Fairtrade Shop. Bij deze producten vertel ik in het kort waar zij vandaan komen, door wie het is gemaakt en van welk materiaal het gemaakt is.

Op de foto zie je een tasje met bijpassend portemonneetje uit de webshop van Marie’s Fairtrade Shop. Deze tassen worden gemaakt van gerecycled plastic in Guatemala. Het plastic wordt met de hand geweven op een heupweefgetouw, en van dit geweven plastic worden deze mooie tasjes gemaakt. Op deze manier worden weggegooide plastic zakken hergebruikt waardoor het niet alleen goed is voor de producenten maar ook goed voor het milieu. Op de foto’s hieronder zie je hoe de tasjes gemaakt worden.

Omdat er in Guatemala plastic tassen te vinden zijn in allerlei kleuren, zijn deze vrolijke tasjes ook te vinden in diverse kleuren. De tassen worden geproduceerd bij de organisatie Mayan Hands. Dit is een nonprofit Fairtrade organisatie met als doel de Maya vrouwen te ondersteunen in hun streven om hun familie uit de extreme armoede te halen.

Het roze tasje op de foto is in diverse kleuren verkrijgbaar voor €23,- per tasje. Het portemonneetje is ook in leuke vrolijke kleuren te verkrijgen en kost €14,-.

Een ander prachtig product uit de webshop Marie’s Fairtrade Shop is deze portemonnee die je ziet op de foto hier onder. De portemonnee is gemaakt door de organisatie Bio Imaginarte uit Mexico. Wat zo leuk is aan deze portemonnee, is dat het gemaakt is van lipjes van blikjes. Bio Imaginarte zamelt deze lipjes in op campussen en scholen en werkt met vrouwen die tassen en andere producten ontwerpen die gemaakt worden van gerecyclede materialen. De vrouwen krijgen een eerlijke prijs voor ieder product dat zij maken.

Deze portemonnee is in diverse kleuren verkrijgbaar voor €35,- p/st. Naast portemonnees zijn er in de webshop van Marie’s Fairtrade Shop ook hele leuke tassen verkrijgbaar gemaakt van lipjes van blikjes.

Volg Marie’s Fairtrade Shop ook op Facebook en Instagram voor een mooie impressie van de producten die zij verkopen en de mooie verhalen achter deze producten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *